Čuden Mizarstvo in zaključna gradbena dela

Mizarstvo in zaključna gradbena dela

LESENE FASADE

Če vam je tradicionalna fasada, ki jo vidimo na vseh hišah, dolgočasna in monotona, vam je lesena macesnova fasada pisana na kožo. Za macesen smo se odločili zaradi njegovih dobrih lastnosti, ko ga izpostavimo zunanjemu vremenu. Čez čas les posivi in doda prostoru/hiši poseben videz, ki bo obračal glave vaših sosedov.

Nudimo vse za izdelavo lesene fasade. Fasada je lahko montirana na podložne deske v vertikalni ali pa v horizontalni smeri, možne so tudi kašne druge izvedbe.

  • Uporablja se sibirski macesen, ki je nekoliko svetlejši, možno ga je tudi barvati
  • Slovenski macesen, ki ima značilno rdečkasto-rumeno barvo
  • V obeh primerih les, izpostavljen vremenskim vplivom čez čas, posivi, a to je samo ena lastnost lesa, da se zavaruje pred dežjem in soncem.

Z leseno fasado pokažemo, kako cenimo naravo in naravne materiale. Mnogi imajo pomisleke, saj les, izpostavljen vsem mogočim vremenskim razmeram, začne trohneti, propadati in izgubljati svojo prvotno obliko. Ti pomisleki so odveč, saj v primeru, da leseno fasado primerno vzdržujemo, le-ta zdrži mnogo dlje kot klasična.

Primerno vzdrževanje pomeni to, da je les, impregniran z zaščitnimi sredstvi, ustrezno prebarvan, pomembna pa je tudi vrsta lesa. Najpogosteje se za izdelavo fasade uporablja macesnov les, saj sodi med najbolj zdržljiv les v vseh vremenskih razmerah. Lahko pa se uporabi tudi bor, jelka, …

Na pogled so lesene fasade lepe in se odlično ujemajo z drugimi naravnimi in umetnimi materiali. Novi trendi pogosto vključujejo lesene fasade, torej bo videz vaše hiše, z novo leseno fasado, moderen in svež.